Wednesday, May 18, 2011

"Transhumanism" at TEST festival, Zagreb


Transhumanism

Discrimination and prejudice in all their aspects still represent a great obstacle to
uman and cultural development. Art as a mean of communication has always bee a effective tool, capable to rise consciousness in the society. Progressive changes
in art are often followed by relevant changes in the society. There were created a
lot of ,,isams,, that contribute to those changes, but still one has left forgotten or
not explored enough, and that is what this network is projected to do with a cultural exchange program, under the name ,,Trans humanism,,

TukadMunga as a art group is designed to support a flow of artists acting andthrough their art contributing to the new perspective of intercultural diversity and tolerance. The TukadMunga artists don’t share the same style and don’t follow any “ism”. Humanism is what keeps them together using this connecting idea as a starting point in their art work.
  Transhumani umjetnici koji teku uzvodno

Ponedjeljak, 18 Travanj 2011 08:56 Tonino Lamborghini


Međunarodni intelektualni i kulturni pokret koji je 1980-ih sa američkim futuristima artikuliran kao pokret koji podržava uporabu novih znanosti i tehnologija za poboljšanje ljudskih mentalnih i fizičkih sposobnosti, te poništenje fenomena kao što su glupost, patnja, bolest, starenje, bio je inspiracija i tema izložbe u sklopu ovogodišnjeg TEST-a.

Upravo ako ste se željeli unaprijediti u „postčovjeka“ mogli ste to učiniti na ovoj izložbi.

Prezentirani radovi su autorska djela umjetnika Tukad munga kolektiva baziranog u Ljubljani. Tukad Munga – znači rijeka koja teče uzvodno, a tim riječima se može opisati i postav ove izložbe. Instalacije, ulja na platnu, fotografije na različite načine su razvijale transhumane vizije i kontrirale konvencionalnom izričaju.

Gotovo sve umjetnike koji su izlagali mogli ste zateći tijekom festivala negdje uokolo te u živo s njima popričati o njihovim radovima, što je rijetka prilika. Uobičajeno je da postavljena izložba ima umjetnike samo na otvorenju, a posjetioci gledaju izloške iza kojih stoji osoba koju vjerojatno nikada nisu vidjeli. Galerija SC-a je zato, proteklog tjedna, bila mjesto ne samo konzumacije umjetnosti već i komunikacije sa osebujnim i susretljivim umjetnicima koji su vas pričom i radovima mogli inicirati u ljude koji teku uzvodno i misle transhumano.

http://www.test.hr/
No comments:

Post a Comment